Portugese steden in de Algarve

Tijdens uw bezoek aan de Algarve heeft u de mogelijk om een aantal steden te bezoeken.

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve en telt ruim 28.000 inwoners. Faro is gelegen op het meest zuidelijk punt van Portugal, aan een door moerassige eilanden van de Atlantische Oceaan afgeschermde baai. Dit moerasgebied is een beschermd natuurpark. De haven van Faro dient voor de export van landbouwproducten uit de omgeving (o.a. groente, wijn, fruit en vis). In 1249 werd Faro als laatste Portugese stad door Koning Alfons III op de Moren heroverd. Deze koning verleende Faro stadsrechten waarna de stad zich ontwikkelde tot een centrum van de boekdrukkunst.

Lees meer over Faro

Loulé

In dit, ooit door de Romeinen bewoonde, plaatsje zijn nog overblijfselen te vinden van de muren van het Moorse kasteel. Loulé is een centrum van tuinbouw en handarbeid. Op de bekende en druk bezochte markt iedere zaterdag bieden de bewoners van het binnenland hun produkten, veelal fruit, groenten en handarbeid, te koop aan.

Lees meer over Loulé

Olhão

Olhão is een relatief jonge plaats met ruim 13.000 inwoners en is door vissers gesticht in de 18e eeuw. Gelegen aan de kust waar de zandbanken zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld tot zandstranden in eilandvorm, enkele daarvan zijn vanuit Olhão per boot te bereiken. Olhão bezit de grootste vissershaven van de Algarve. Op zaterdag is er een leuke markt.

Lees meer over Olhão

Bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden over reserveringen en/of informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

* Dit veld is verplicht


Luxe vakantiehuis op resort

Zeer grote tuin van 355 m²

Privé zwembad

15 minuten van vliegveld Faro

Strand op loopafstand

Schitterende steden en plaatsjes

Meeste zon van Europa

Meer over de vakantiewoning »